Életmód
Szponzorált tartalom

Szörpkoktélok szilveszterre

Összegyűjtöttünk hat olyan koktél receptet, amik biztosan népszerűek lesznek majd a szilveszterin buliban. A legjobb bennük az, hogy nem csak finomak és megfizethetők, hanem gyerek változatban is el lehet őket készíteni, és így az egész család fogyaszthatja! Lássuk hát, hogy kell szörpökkel mixelni az év utolsó napján!

Egy jó koktél feldobja a szilveszteri bulit, és ha az alábbi recepteket használod, akkor a gyerekeket sem kell kihagynotok ebből az élvezetből! Készítsd el először az alkoholmentes koktélokat a leírás szerint a következő alapanyagokból, majd utána jöhet a „18 karikás” rész – vagyis hozzáöntheted ízlés szerinti mennyiségben az alkoholt is! Ezek a koktélok elkészíthetők egyenként, pohárban is, de ha nagyobb a vendégsereg, akkor érdemes kancsóban mixelni. Ez esetben decinként 1,25cl szörppel kell kalkulálnunk!

Szilveszterkor lepjük meg a gyerekeket egy finom szörpkoktéllal!

 

A koktélok hozzávalói

3-5 cl Pölöskei gyümölcsszörp
2,5-4 dl szénsavas vagy szénsavmentes ásványvíz, esetleg szóda
Ízlés szerint jég
gyümölcs-cikkek (narancs, citrom, grapefruit, lime)
fűszernövények: menta, citromfű, bazsalikom

Extra hozzávalók a felnőtt verzióhoz

gin
vodka

 

Szörpkotélok alkoholos kiegészítőkkel

Narancsos citromfüves – dinnyés limonádé

Frissen gerezdekre vágunk citromot, narancsot, kevés lime-ot, majd tömőfával beletörjük. Kevés citromfüvet teszünk hozzá. Ízlés szerint jeget, 3 cl Pölöskei Jaffa szörpöt és 3 cl Pölöskei dinnye szörpöt teszünk a pohárba. A limonádé jellegének megfelelően friss citrusokkal és/vagy eredeti alapanyagaival gazdagítható, friss vagy fagyasztott változatban is. A vendég kérésének megfelelően vízzel vagy szódával feltöltjük. Koktélkanállal megkeverjük, a pohárba hagyjuk, mellé szívószálat teszünk. Zöld fűszerekkel, narancshéjjal díszíthető. Ginnel vagy vodkával ízlés szerint feldobhatjuk.

Almás bodza

Frissen gerezdekre vágunk citromot, narancsot, kevés lime-ot, majd tömőfával beletörjük. Ízlés szerint jeget és 3-4 cl Pölöskei bodzaszörpöt teszünk a pohárba. A limonádé jellegének megfelelően friss citrusokkal és almacikkekkel gazdagítható. A vendég kérésének megfelelően vízzel vagy szódával feltöltjük. Koktélkanállal megkeverjük, a pohárba hagyjuk, mellé szívószálat teszünk. Mentával, bazsalikommal díszíthető. Extraként fehér rumot ajánlunk!

Gyümölcsös limonádé

Készítés: gyümölcs összezúzása tömőfával, igény esetén fűszernövény (megtörve), pohár feltöltése jéggel, szörp ráöntése a jégre, az egészet felhúzni szódával majd bárkanállal alaposan felkeverni. Dísznek egy szelet citrus a jég tetejére vagy a pohár szélére, esetleg vékonyra szelt egyéb gyümölcs a jég közé dugva, vagy fűszernövény. Lehetőleg kanállal szervírozzuk! Gin, rum és vodka is társulhat!

Alkoholmentes koktélok gyerekeknek

Málnás csokiturmix
Egy pohárban összekeverünk 3-4 cl Pölöskei málnaszörpöt és 2 pumpa csokoládészószt. Felöntjük tejjel és összekeverjük. Tetejére tejszínhabot és csokireszeléket teszünk.

Trópusi mix
Egy poharat háromnegyedig töltünk jéggel, majd ráöntünk 3-4 cl Pölöskei ananász szörpöt és 3-4 cl Pölöskei trópusi szörpöt. Felengedjük ásványvízzel és megkeverjük. Gyümölcsdarabkákkal díszíthetjük.

Áfonyás üdítő
Egy pohár száját benedvesítünk, majd cukorba mártjuk. Ezután háromnegyedig töltünk jéggel, majd ráöntünk 4-5 cl Pölöskei áfonyaszörpöt, felengedjük ásványvízzel és összekeverjük. Szívószállal és citrus gerezddel díszítjük.

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top