Életmód

Komoly taxihiány lesz karácsonykor, szilveszterkor

Az elmúlt időszakban nőtt ugyan a Budapesten futó taxik száma, de decemberben még a korábbinál is többet kell várni az autó megérkezésére.

A taxiszolgáltatás szempontjából az idei december sem hoz változást a korábbi évek utolsó hónapjához képest, vagyis taxi rendelésekor most is a szokásosnál hosszabb várakozási időre kell készülni. Ezt Metál Zoltán, az Országos Taxis Szövetség elnöke mondta a Világgazdaságnak.

A telefonos rendelésnél még a diszpécserszolgálat elérése is több percig eltarthat, ezért érdemesebb az időkímélő mobilapplikációt használni – ajánlotta Metál –, mert ekkor legalább a kocsi megrendeléséhez nem kell várakozni, de taxira így is kell. Decemberben egymást követik a különböző céges rendezvények, ebben a hónapban körülbelül 10-15 százalékkal megnő a fuvarszervezők forgalma egy átlagos novemberhez képest. Az év utolsó hónapjában az esti órákban annak ellenére is hosszabb várakozásra kell számítani, hogy a tavaly decemberihez képest háromszázzal több, 5600 taxi van az utakon – mondta Metál Zoltán.

Sokat kell majd várni a taxira

Bár a taxisok számának bővülését a növekvő turizmus keltette nagyobb kereslet is indokolhatja, a növekedés azért meglepő, mert előzetesen sokan úgy vélték, hogy többen nem tudnak majd megfelelni a megváltozott jogszabálynak, amely szerint jövőre a fővárosban már nem szabad tízévesnél idősebb autóval taxizni, és szintén elvárás az Euro 5-ös motorok használata.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top