Életmód

Azt hitték, beteg, pedig csak vörös haja és fehér bőre van ennek az indiai lánynak

A vörös hajú és fehér bőrű indiai lány rengeteg megpróbáltatáson ment keresztül a kinézete miatt. Idegenként kezelték a saját országában, de mára megtanulta elfogadni a külsejét és szeretni önmagát.

Lángoló, vörös haj, smaragdzöld szemek, hófehér bőr – így néz ki a 24 éves Pooja Ganatra, akikről bárki azt hihetné, hogy Írországban született. A lány azonban Indiában, Mumbaiban jött a világra.

Szülei tipikus indiai kinézetűek – sötét bőr, fekete haj és barna szemek. Gyerekük születésekor azt hitték, a szeplők valamilyen születési rendellenesség jelei lányuk arcán, még orvoshoz is elvitték a lányt. Fogalmuk sincs, honnan örökölhette Pooja ezt a külsőt, még soha senkit nem láttak, aki hasonlóan nézne ki, mint ő.

Annyira megijedtek lányuk különleges adottságaitól, hogy úgy döntöttek, nem vállalnak több gyereket, mert ha orvosi kezelésre lenne szükség, nem tudnák kifizetni. Aztán persze kiderült, hogy szó sincs rendellenességről, ám a lány élete még így is küzdelmes volt.

Az iskolában ő volt a kakukktojás, rendszeresen piszkálták, bántalmazták, megalázták a társai. Az emberek állandóan azt kérdezték tőle, hogy mik azok az apró pöttyök az arcán. Később az egyetemen sem volt nyugta, azt mondták neki, hogy ne hordjon ujjatlan felsőket, pedig nem is volt erre vonatkozó szabály.

A saját országában idegenként kezelik az utcán: megbámulják, beszólnak neki, vagy közös fotót akarnak az emberek, mert azt hiszik, külföldi. Ha taxiba ül, a sofőr angolul szól hozzá, és a turistáknál szokásos tarifával számol, de aztán rendesen meglepődik, amikor Pooja hindi nyelven válaszol, és bebizonyosodik, hogy indiai.

A saját ruhagyártó vállalkozást vezető lány azonban ma már máshogy kezeli a külsejével járó nehézségeket. Európában és Amerikában járva ugyanis rájött, hogy ugyanúgy néz ki, mint az ott élők, ő is „normálisnak” számít.

Miután kezdtem belebetegedni abba, hogy megváltoztassam a külsőmet, inkább úgy döntöttem, elfogadom úgy, ahogy van. Sokáig tartott, mire megtanultam, hogy szeressem magamat, de a természetes szépség a legnagyszerűbb dolog, amit egy nő viselhet.

A lány mindezek mellett szeretne majd egy DNS-vizsgálatot csináltatni, mert nagyon kíváncsi a származására.

(Metro)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top