Életmód

6 dolog, amit mindenképpen tegyél meg 40 éves korod előtt? (X)

Amire negyvenévesek leszünk, jelentős élettapasztalatra teszünk szert, céltudatossá és magabiztossá válunk. Megnő az önbizalmunk új dolgok kipróbálásához, régóta dédelgetett álmok beteljesítéséhez. Nézzük meg, miket kell ehhez kipipálni addig a bakancslistán.


1.       Tanulj!
Érdekel a virágkötészet vagy a programozás? Mindig is meg akartál tanulni rajzolni? Iratkozz be egy iskolába, vagy végezz el egy online tanfolyamot! Az élethosszig tartó tanulás menő, ráadásul még az is lehet, hogy egy új karrier kezdete vár rád.

2.       Fuss! Készülj fel lelkiismeretesen és indulj el egy futóversenyen! Mindegy, hogy 3 kilométer vagy 13, az sem baj, ha a végén csak vánszorogsz. A lényeg a semmihez nem fogható érzés, amelyet a célvonalon áthaladva érzel.

3.       Légy boldog! Nem szereted a munkádat? Nincsen hobbid? Csináld végre azt, amit igazán szeretsz – tedd meg akkor is, ha eddig nem merted meglépni. Váltani sosem késő, ha viszont nem teszed meg, örök életedben bánhatod.

4.       Élj! A karrier fontos, de az emberi kapcsolatok sokkal lényegesebbek. Ne hanyagold el a barátaidat és szeretteidet a munkád miatt, töltsetek együtt annyi időt, amennyit csak lehetséges. Egy-egy közös hétvégi program hihetetlenül feltölt, és csökkenti a stresszt.  

5.       Utazz! Elég volt abból, hogy irigykedve nézed azokat az ismerőseidet, akik elárasztják az utazós fotóikkal és beszámolóikkal a közösségi médiát. Biztos van olyan hely, amelyről mindig is álmodtál: ne várj tovább, vedd meg a repülőjegyet és a nyakadba a világot!


+1 Gondolj a jövőre!

Egyél egészségesen, mozogj rendszeresen, élj aktív közösségi életet – ezekkel sokat teszel azért, hogy a következő 40 évben is megállíthatatlan legyél. Ám ha biztosra akarsz menni, gondolj a lehetséges veszélyekre is: gondoskodj magadról és a szeretteidről élet- és baleset-biztosítással , hogy a kellemes meglepetéseken kívül semmi se érjen váratlanul. Az NN Biztosító Baleseti felépülés biztosítása például online is megköthető!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top