Életmód

Luxusbeöntéssel támad Gwyneth Paltrow életmódoldala

A sikeres színésznőből botcsinálta életmódguruvá avanzsáló sztár nem először oszt meg hajmeresztő tanácsokat a túlzott jómódban élőkre célzott weboldalán keresztül.

Mi is megírtuk már, amikor ez a – bármiféle tudományos, orvosi vagy egészségügyi hátteret nélkülöző – szellemi lángoszlop azt találta mondani, hogy előbb szívna cracket, mint hogy sajtot egyen. Nem ez azonban az egyetlen súlyos hülyeség, amivel Gwyneth Paltrow az olvasóközönség agyát olvasztja 2007-ben indított, Goop nevű weboldalán keresztül.

Hozhatnánk további példákat az elborzasztó ál- vagy semennyire sem tudományos életmódmaszlagból, amellyel a Goop olvasói találkozhatnak – a vaginába helyezhető jádetojás mellett azért nehéz elmenni szó nélkül –, de erre valójában nincs szükség, a legújabb agymenés ugyanis legalább ennyire erős.

35 000 forintért a hülyének is megéri… (Fotó: BoingBoing)

Az egyik legújabb slágertermék ugyanis a potom 135 dollárért (közel 35 ezer forint) kínált, koffeines beöntést lehetővé tévő készlet. Igen, jól látja a kedves olvasó, ennyi pénzért egy gyógyszeresüveget, két szilikoncsövet lehet megvásárolni, az oldal leírása szerint „azoknak, akik tudják, mit csinálnak”.

Az Implant O-Rama nevű, otthoni beöntést lehetővé tévő készlet valóban arra szolgál, amit a leírás ígér: a szerkezet segítségével bárki, bármikor adhat magának – vagy szeretteinek – hideg kávés beöntést, amely a Goop megkérdőjelezhető szakértelmű szerkesztői szerint kiválóan felpörgeti a szervezet méregtelenítését. Természetesen ehhez további ízléses kiegészítőket is kínálnak a „Detox Guide”-nak nevezett méregtelenítési útmutatóban. Például olyasmiket, mint a több mint 12 ezer forintos tusfürdő, amelyről ugyan nem írják le, hogyan segíti a szervezet méregtelenítését, de tény, hogy nagyon dizájnos flakonba csomagolták. Az már más kérdés, hogy az efféle méregtelenítésre, ahogy korábban is megírtuk, szervezetünknek semmi szüksége, mivel az ilyen és ehhez hasonló eljárások teljességgel hatástalanok, sőt, akár károsak is lehetnek az egészségünk, szervezetünk számára. Nincs ez másképp a kávés beöntéssel sem, a sarlatánokon kívül nem igazán találni olyan, komolyan vehető szakembert, aki szerint ez jó ötlet lenne.

Innen üzennék Gwyneth Paltrow-nak, hogy inkább a színészkedésre koncentráljon, az lényegesen jobban megy az Oscar- és Golden Globe-díjas sztárnak. Olvasóinknak pedig azt tanácsoljuk, a Goopon olvasható tartalmakat tekintsék szórakoztató irodalomnak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top