Életmód

Az ultrahangos késsel bármit átvágsz a konyhában

Vége lehet az életlen késekkel való nyeszetelésnek, egy új technológiai megoldás segítségével ugyanis többé nem kell csikorgó fogakkal küzdeni a konyhapulton.

A Mecs Tech nevű cég által nemrég piacra dobott kés különlegessége, hogy a pengéjét az ultrahang frekvenciatartományában képes rezgetni, ezzel megkönnyítve a vágást.

A kés pengéje 20 kHz feletti frekvencián rezeg, ami megegyezik az emberi fül által már nem hallható hangok spektrumával.

Az így létrejövő, az emberi szem számára észrevehetetlen mértékű, ellenben rendkívül gyorsan ismétlődő rezgés segítségével a kés pengéje könnyen áthatol a kemény kenyérhéjon, a szívós, inas húsokon vagy a vastag héjú zöldségeken-gyümölcsökön egyaránt.

Az ultrahangos kések ára minőségtől függően változik: körülbelül már 20 000 forintnak megfelelő összegért rendelhető ilyen konyhai eszköz különféle webshopokból, a csúcsminőségű luxusváltozatokért azonban akár több száz dollárt is elkérhetnek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top