Életmód

Milliárdokért épül triatlonközpont a Lupa-tónál

Pár éven belül felépül a Nemzeti Triatlonközpont a Lupa-tónál, ahol nemzetközi edzőközpontot és mix váltó versenyhelyszínt, illetve egy fedett, multifunkcionális komplexumot hoznak létre.

A Lupa-tó partján épül fel a Nemzeti Triatlonközpont – döntött a Magyar Triatlon Szövetség. Két fejlesztésről van szó, amelyeket a 2016-2024 közötti sportágfejlesztési stratégiában határozott meg. Ebben az is szerepel, hogy a Lupa-tavi beruházást is abból a hatmilliárd forintból szeretnék megvalósítani, amely reményeik szerint az EMMI-ből érkezik majd az országos triatlonközpont-hálózat felépítésére.

Az Mfor szerint a megállapodás alapján nemzetközi edzőközpontot és mix váltó versenyhelyszínt, illetve egy fedett, multifunkcionális komplexumot, Nemzeti Triatlonközpontot hoznak létre a Lupa-tó partján.

MTI Fotó: Mohai Balázs

A fejlesztések során egy versenyuszoda, egy kerékpárpálya, egy kardio- és erőnléti edzőterem épül, valamint felhúznak egy magaslati házat is, benne edzőmedencével, futópadokkal, kerékpár-szimulátorokkal.

A szövetség a lapnak elárulta, hogy 2024-ig további három helyszínen terveznek edzőközpontot és professzionális versenyhelyszínt létrehozni: a Tisza-tavon, Velencén és a Balatonon.

Gerendai Károly 2017 februárjában vásárolta meg a budakalászi önkormányzattól a Lupa-tó negyedét 118 millió forintért. A szövetség ezért megkereste az üzletembert, aki szándéknyilatkozatban erősítette meg, hogy ingyen biztosítja a leendő triatlon központhoz a területet, ha a szövetség előteremti a forrást a beruházáshoz.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top