Életmód

Halmozza a hőstetteket egy tatai rendőrnő, ő lett az év embere

Az elmúlt két évben összesen négy krízis helyszínén mondhattak köszönetet Berényi Orsolya törzsőrmesternek gyors helyzetfelismeréséért és intézkedéséért. A tatai rendőrnő többször is lakástűzből mentett ki embereket, egyszer pedig egy autóba zárt csecsemőt szabadított ki.

Legutóbbi mentésekor, november 29-én este egy kigyulladt tatai családi házban rekedt emberen segített. A megadott címre ő és járőrpárja értek ki először. Berényi Orsolya törzsőrmester megtudta a szomszédtól, hogy ember tartózkodik az épületben, ahová csak a kert felől lehet bejutni. Társával átmásztak egy lelakatolt vaskapun, majd bepillantva az ablakon egy idős férfit vettek észre. „Találtam egy régi, fakeretes ajtót, azt viszonylag könnyen be tudtam nyomni. Társammal, Rozmann Máté őrmesterrel bementünk a sűrű füsttel teli helyiségbe, és az ágyon fekve találtuk a férfit. Ekkor már nem lehetett vele kommunikálni” – magyarázta a törzsőrmester a police.hu-nak.

Fotó: Police.hu

Az idő sürgetett, a forróság egyre elviselhetetlenebb volt, majd azt vettük észre, hogy pattan az ajtó, és a melegtől végigreped az üveg. Minél gyorsabban messzire kellett vinnünk a beteg férfit, aki láthatóan nem volt olyan állapotban, hogy kaput másszon. Az egyik munkatársam keresett egy vascsövet, azzal feszítette ki a zárat. A bajbajutottat biztonságos távolságba vittük, és átadtuk az addigra odaérkező mentősöknek.”

Fotó: police.hu

Berényi Orsolya nem először került ennyire forró helyzetbe, máskor egy negyedik emeleti, lángoló lakásból mentett ki a társával embert, de olyan is volt, hogy egy komplett családot és négylábú házi kedvencüket mentette meg a lakástűzből. Egy esetben pedig egy autóba zárt csecsemőt szabadított ki kánikula idején.

Bátor tettei miatt egy civil kezdeményezés a tavalyi évben Berényi Orsolyát a mindennapok hősének minősítette rendvédelmi kategóriában. A Kisalföld szerkesztősége pedig az év emberének választotta 2017-ben, a címet december 21-én kapta meg.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top