Életmód

Családjára robbantotta a házat a gondatlan férfi – fotók

Magára és a családtagjaira robbantotta a házat egy szigethalmi férfi, akit gondatlan veszélyeztetéssel gyanúsít a rendőrség.

Lezárta a nyomozást a rendőrség annak a 42 éves szigethalmi férfinek az ügyében, aki gondatlanságból idézett elő robbanást családja szigethalmi házában még 2016 októberében. A rendőrségi nyomozás adatai szerint a férfi úgy szerelte le a nyomáscsökkentőt a gázpalackról, hogy az nem volt elzárva, így szabályozatlan nyomáson jelentős mennyiségű propán-bután-gázkeverék áramlott ki a palackból. 

Családjára robbantotta a házat a gondatlan apa

Szabálytalanul szerelte le a nyomáscsökkentőt a gázpalackról a gondatlan apa – Fotó: police.hu

Nem kellett hozzá sok idő, hogy a gázpalackból kiáramló gáz elérje a robbanási koncentrációt. A bekövetkezett detonációban a férfi és családtagjai – köztük két gyermek – megsérültek.

Családjára robbantotta a házat a gondatlan apa

Kivitte az ablakokat a robbanás – Fotó: police.hu

A szakértő bevonásával folytatott nyomozást a szigetszentmiklósi rendőrök befejezték, a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal küldték meg az illetékes ügyészség részére. A férfi ellen foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt javasolnak vádemelést. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top