Életmód

5 különleges randitipp gyerekes pároknak

A gyerekesek házi őrizetében hirtelen adódik pár házon kívül, kettesben eltölthető szabad óra, de a kisgyerekes szülői lét annyira kivette a romantikus oldalatokat, hogy hirtelen azt sem tudjátok, hova menjetek kettesben? Nos, összeszedtünk 5 alternatív randitippet, éppen az ilyen helyzetekre!

Nem szeretnék általánosítani, ezért inkább a saját példámat hozom fel: a gyerekes lét kihívásai során friss szülőként jó darabig még a randi gondolatára sem volt időnk, és mire oda jutottunk, hogy kimenőt kaptunk, eltűnt a rutin, kifogytunk az ötletekből! Hova is jártunk régen? Mit lehet csinálni? Van egyáltalán mozi a környéken? Milyen filmeket adnak? Étterem? Hova menjünk? Mit csináljunk? Megannyi kérdés kavargott a fejünkben, és persze ehhez hozzájött még egy olyan jóleső szorongás is, hogy szeretnénk értékesen kihasználni azt a pár órát, pár randevút, amire lehetőségünk van: vajon a kapcsolatunk azzal épül a legtöbbet, ha másfél-két órát ülünk a sötét moziban, majd rohanunk haza? Vagy jó, ha tízezreket kidobunk egy étteremben miközben egymás mellett nyomkodjuk a telefonunkat? Éppen ezért elkezdtem új páros programok után kutatni, most az öt legjobbat meg is osztom veletek!

1. Menjetek falat mászni!

Akár nulla tudással, akár egy-két órára is beugorhattok, de egy teljes délutánt is eltölthettek a falmászó klubokban. A belépő általában egy napra szól, így addig maradhattok, amíg meg nem unjátok, el nem fáradtok. A szükséges kellékeket a helyszínen bérelhetitek, és egy gyors oktatás után mászhattok is. Míg az egyikőtök mászik, a másik biztosítja, aztán fordítva (nem számít a köztetek lévő súlykülönbség). Minden klubban vannak kezdő falak, ahol gyorsan sikerélményt szerezhettek. Miért jó randi a falmászás? Mert egymásra vagytok utalva, elhagyjátok a komfortzónátokat, és egy új sportot próbáltok ki.

2. Bóklásszatok a városban!

Míg csak egy gyerekem volt, és kéthetente hétvégén nem volt velünk, teljes napokat bóklásztunk a városban. Pont mint a turisták! Fogtuk a hátizsákjainkat és a gördeszkáinkat (persze, ez opcionálisan felcserélhető rollerre, bicajra vagy akár tömegközlekedésre is – ki mit szeret), és reggel elindultunk. Megreggeliztünk valahol, aztán hagytuk, hadd sodorjon a város, legtöbbször este értünk haza. Ha már nagyobbak a gyerekek, és le tudjátok passzolni őket a nagyszülőknek, akkor érdemes egy ilyen turistáskodó hosszú hétvégét rendezni a lakhelyeteken. Nem kell elrepülni, és vagyonokat költeni utazásra és szállásra, hogy egy teljes hétvégén át felfedező utazóknak érezzétek magatokat.

3. Piacozzatok!

A randiknak nem kell estére korlátozódnia, ha a nagyi vagy a babysitter reggel ér rá, használjátok ki az alkalmat, és töltsétek ezt az időt kettesben! Imádjátok a gasztronómiát, szerettek együtt főzni, akkor szerezzétek be közösen az alapanyagokat valamelyik termelői piacon! Mi nagy antik- és vintage-rajongók vagyunk, imádunk együtt kincseket keresni a bolhapiacokon. Ezeken a délelőtti programokon nem a vásárlás, hanem a közös vadászat, az együtt töltött idő a lényeg.

4. Menjetek múzeumba!

Közös a kulturális érdeklődésetek? Milyen szerencse, akkor válasszátok ki együtt, melyik kiállítást nézitek meg. Vagy pont fordítva? Ég és föld? Nem baj, lépjetek ki a komfortzónátokból, és engedjétek, hogy a másik valami újdonságot mutasson. Egy programot az egyik, a másikat a másik válassza ki. Garantáltan lesz miről beszélnetek a kiállítások után egy jó kávé mellett.

5. Ki a természetbe!

Legyen szó akár téli korcsolyázásról, síelésről, szánkózásról vagy egy tavaszi túráról, nyári piknikről, mindig jó randihelyszín a természet. Az ember itt lecsendesül, távol a világ zajától, és még jobb, ha a térerőtől is, sokkal jobban egymásra lehet hangolódni, és megbeszélni azokat a dolgokat, amelyeket a hétköznapi gyerekzsivajtól egyszerűen képtelenség.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top