Életmód

Megegyezett az állammal a magyar keresztapa

Újabb vádalku részeként tanúvédelmi programban vehet részt a 2000-es évek „keresztapája”, Radnai László.

Ismét vádalkut kötött a magyarországi szervezett alvilág egyik régi alakja, Radnai László – értesült több forrásból is az Index. Radnai 2012-ben köztársasági elnöki kegyelemmel került szabadlábra, miután 2004-ben a „kecskeméti maffiaügyben” elítélték. Ugyanebben az ügyben ültették le M. Richárdot is, akit mostanság a Dózsa György úti gázolással is gyanúsítanak.

R. László – MTI Fotó: Lakatos Péter

Az Index úgy tudja, hogy az egykori „keresztapa” egy évtizedekkel korábban elkövetett gyilkossági ügyben tett vallomást, megnevezve az elkövetőket, cserébe azt kérte, hogy ő és felesége tanúvédelmi programban részesüljenek, amire a hatóságok rá is bólintottak.

Az Index azt is tudni véli, hogy Radnai olyan emberekre tett terhelő vallomást, akik korábban az 1999-ben meggyilkolt Seres Zoltán környezetéhez tartoztak, Seresről pedig köztudott volt, hogy a Magyarországon tevékenykedő orosz maffiával működött együtt. „Kemény dolgokat csináltak az oroszok, de már vagy meghaltak, vagy nincsenek az országban” – mondta az Index egyik forrása, utalva arra, hogy már nem lehet felelősségre vonni senkit a gyilkosságok miatt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top