Életmód

Ne higgyünk a BKV-nak, nem fog 400 ezret keresni egy buszsofőr

Csak bruttóban, és akkor, ha nagyon sokat túlórázik. Ettől még igaz, hogy normális fizetésért keresnek sofőröket a BKV-nál.

Körülbelül a felét keresheti meg egy kezdő sofőr a BKV-nál annak a fizetésnek, amennyiért nemrég trolibuszvezetőket kezdtek toborozni – járt utána a Bors. A sofőrök 2017-ben bruttó 300 ezer, azaz legalább nettó 200 ezer forintot kerestek, a bruttó 400 ezer forint a BKV közlése szerint a különféle pótlékokkal és túlórapénzekkel jöhet ki. 

Trolibusz Budapesten (fotó: Kemenymate / Wikipédia)

Trolibusz Budapesten (fotó: Kemenymate / Wikipédia)

A BKV szerint az elmúlt hónapok jövedelemátlaga ennyi volt az autó- és trolibuszsofőrök esetében, ezért írtak ekkora összeget a hirdetésbe. A Bors forrása viszont azt állítja, ennyi pénz úgy sem jött össze, hogy 50 órát dolgozott túlóraként decemberben. 

A BKV folyamatosan keres munkaerőt, amire az M3-as metró felújítása, a pótlóbuszok belépése miatt égető szükség van. A BKV szerint jelenleg 200 járművezető-tanuló kiképzése van folyamatban.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top