Életmód

Megölték az elefántcsont-kereskedelem elleni küzdelem élharcosát

Esmond Bradley Martin sok esetben az életét kockáztatva, inkognitóban próbálta feltérképezni a feketepiacot.

Meggyilkolták az elefántcsont és rinocéroszszarv illegális kereskedelme ellen küzdő egyik legismertebb embert. A 75 éves Esmond Bradley Martin holttestére Nairobi otthonában találtak, egy késsel nyakon szúrták – írja a BBC.

Az orrszarvúak megmentéséért felelős egykori ENSZ-különmegbízott arról volt híres, hogy inkognitóban nyomozott a feketepiacon. Évtizedeket töltött azzal, hogy az életét kockáztatva fotózza és dokumentálja az agyarak és szarvak illegális piacát. Halála előtt épp azon dolgozott, hogy megírja a tapasztalatait.

Járt Kínában, Vietnámban és Laoszban, hogy vásárlónak kiadva magát megismerje az illegális kereskedelmet. Először az 1970-es években járt Kenyában, amikor megugrott az agyaruk miatt megölt elefántok száma.

A rendőrség nyomozást indított a gyilkosság ügyében, de azt feltételezik, hogy Bradley Martin egy balul elsült rablás áldozata lett.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top