Életmód

Panaszkodnak a nézők, mert fáznak a téli olimpián

Este akár mínusz 20 fokra is csökkenhet a hőmérséklet. A sportolók viszont nem aggódnak.

Kemény mínuszok okozhatnak kellemetlenséget a pénteken kezdődő phjongcshangi téli olimpia nézőinek. Napközben ugyanis mínusz 10, este mínusz 20 fok a hőmérséklet – írja a Reuters.

A 2018-as phjongcshangi téli olimpiai játékok egyik kabalafigurája a kangnungi olimpiai parkban 2018. február 6-án. Az ötkarikás játékokat február 9. és 25. között rendezik több dél-koreai helyszínen (MTI Fotó: Czeglédi Zsolt)

Egy szöuli diák azt mondta, általában nincs ennyire hideg ezen a vidéken, még a dél-koreaiak sincsenek hozzászokva ehhez, és most úgy érzi, mintha lefagyott volna az agya.

A tanuló aggódik a nézőkért, akik nincsenek hozzászokva a dermesztő hideghez, és úgy véli, a melegebb éghajlatú országokból érkező versenyzők nem fognak jól teljesíteni a versenyeken.

A sportolók azonban nem bánják a mínuszokat, mivel ilyenkor jobb a hó és a pályák állapota. A megkérdezett versenyzők nem aggódnak – elvégre téli sportot űznek –, legfeljebb több réteg ruhát vesznek fel, és jobban odafigyelnek a bemelegítésre.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top