Életmód

Van lift az albertfalvai vasútállomáson, csak négy éve nem használhatja senki

A MÁV ellentmondásosan magyarázza, miért nem működik megépítése óta a lift az albertfalvai vasútállomáson.

2014-ben, 86 milliárd forintból újították fel az albertfalvai vasútállomást. Akkor új lift is épült, hogy ne kelljen mindenkinek megmásznia a peronra vezető hosszú lépcsősort. Ez a lift azonban soha nem működött, használatba sem vették.

lift, albertfalva, MÁV (forrás: RTL Klub)

A hasznavehetetlen lift Albertfalván (forrás: RTL Klub)

Az átlátszó.hu egyik olvasója kérdezett rá a MÁV-nál, mi a helyzet a fantomlifttel. Előbb azt a választ kapta, hogy a lift rongálás miatt nem működik. Akkor azt ígérték, 2017 októberétől üzemképes lesz. Az ősz jött, és ment, ellentétben a lifttel. Az olvasó újra írt a MÁV-nak. Az akkor kapott válaszban már szó sem volt vandálokról: a MÁV azt mondta, nem épült ki az áramellátás ahhoz, hogy működhessen a lift.

A legutóbbi levélváltásban, amelyet az RTL Klub Híradója mutatott be, már biztosra mennek: vandálokról és hiányzó áramforrásról is szó van. A MÁV most azt állítja: 2018. április közepétől lesz lift az albertfalvai állomáson.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top