Életmód

A változás soha nem úgy jelenik meg, ahogy azt várod

Változást kértél? És nem érted, miért fordult fel az életed? Csak ismerd el, hogy épp a változást teremted. A konfliktust az okozza benned, hogy elvárásaid, kivetítéseid voltak a hogyanról. Hajlandó lennél-e minden jövőbeli forgatókönyvedet, előzetes elképzelésedet, kigondolt útvonalaidat elengedni, vagy legalábbis megengedni, hogy az másképp is megmutatkozzon?

1. Te teremted az életed: vedd vissza az Erődet

Mielőtt azt hinnéd, milyen béna vagy, mert épp összeomlani látszik az életed, csak ismerd el, hogy mindez belőled indult, nem rossz vagy hibás vagy, csak varázsolsz. A „hogyan” azonban mindig az Univerzum játszótere, és sosem úgy jelenik meg, ahogy azt várjuk. Neked lesz könnyebb, ha ezt elfogadod. Te teremted az életed, így bármilyen nagy és megoldhatatlannak tűnő feladat közepén is legyél, ha elismered, hogy mindezt te teremtetted, visszaveszed a felelősséget és az Erődet is, így megnyílik a lehetőség, hogy mindez megváltozzon.

2.  Az elvárás csalódást szül: engedd el az elvárásaidat

Az elvárások csapdák, amelyekbe ha belesétálunk, sok időbe telhet kimászni belőle. Az elvárásaink azon alapulnak, hogy hiszünk, vágyunk, elgondolunk valamit, és azt egyetlen lehetséges forgatókönyvként kizárólagossá tesszük, megítéljük „jónak”, és ha a dolgok nem úgy alakulnak, akkor megéljük a „rosszat”. Minden elvárás csalódást szül, hogyha pedig nem teljesül, hajlamosak vagyunk önítéletre magunkkal, vagy ítéletre másokkal szemben.

3.  Ne félj a változástól

Az állandóságba kapaszkodás az egyik legnagyobb korlátja lehet a változásnak. A változás önmagában semleges dolog, szintén az ítéleteink festik jóvá vagy rosszá. A változásban azonban mindig lehetőség rejlik egy csodálatosabb jövő teremtésére.

Ha bármit megváltoztathatnál az életedben, mi lenne az? Nagyobb lakás, működőbb kapcsolat, pénzügyi stabilitás? Ahhoz, hogy ez megjelenjen az életedben, sokszor a régit el kell hozzá engedned. A megszokott, állandó dolgokhoz való ragaszkodás azonban blokkolja az új lehetőségek érkezését, a kiterjeszkedést, így egyszerűen csak merj beleállni akár a legnagyobb félelmeidbe is, mert még a végén kiderül, hogy mögötte rejlenek a legnagyobb lehetőségeid.

4.  Bármit kérhetsz

Tényleg bármit, akár azt is, hogy a változás könnyedén jelenjen meg az életedben. Ha mersz kérni és megnyílni a befogadásra, akkor megnyitod magadat az Univerzumnak, így könnyebben fog megajándékozni a változás lehetőségével. A lehetőségek megjelenése azonban csak az első lépés, a választást, hogy élünk ezekkel a lehetőségekkel, bizony nekünk kell meghoznunk. Így a kérés után nem maradhat ki a választás, majd pedig a kért eredmény befogadása.

5.  Hajlandóság és megengedés

A befogadás pedig akkor lesz a legkönnyebb, hogyha hajlandóak vagyunk arra, hogy az bárhogyan megjelenjen. Úgy képzeld ezt el, mintha ilyenkor számtalan ajtót nyitnál meg, így az ajándékod bárhonnan érkezhet. Míg ha ragaszkodsz egy konkrét lehetőség megvalósulásához, az olyan, mintha csak egyetlen ajtón várnád mindezt. Minél nagyobb a megengedésünk, annál nagyobb lesz az esély arra, hogy a választásunk manifesztálódik az életünkben.

Bármilyen változásra is vágysz, az szinte sosem úgy jelenik meg, ahogyan azt előre gondolod. Vagy olyan is történhet, hogy az életünk egyik területén kívánunk változást, de egy másikon kapjuk. Minden mindennel összefügg, csak számunkra nem mindig látható módon.

Sosem tudhatjuk, hogy az Univerzum apró kvantumrészecskéinek milyen összefonódása teremti azt a csodát, ami azután megváltoztatja az életünket. Egyet tudunk, felkészülni bármire: „jóra” is, „rosszra” is. Nem félve a rossztól, de nem is menekülve a jótól. Nem ítélve meg a történéseket és persze önmagunkat sem. Ha már csak ennyiben megváltozik a nézőpontunk, a teljes életünk megváltozhat, és idővel azt vesszük észre, hogy az életünk egyre könnyedebbé és kiegyensúlyozottabbá válik.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top