Életmód

Gyerekkorában mindenki cikizte, ma keresett modell az albinó fiú

A Londonban élő modell, Leo Jonah egy ritka genetikai betegséggel, pigmenthiányos bőrrel, hajjal és szemekkel született, azaz albínóként látta meg a napvilágot. Ráadásul az övék volt az első fekete bőrű család a környéken, ezért társai folyamatosan bántalmazták. A 22 éves férfi ma már keresett modell, és másoknak is igyekszik segíteni önmaguk elfogadásában.

Gyerekként mindenki igyekszik megfelelni a többség elvárásainak. De én fekete bőrű albínóként sehogy sem tudtam megfelelni nekik. Nem tudtam úgy elsétálni a boltig, hogy ne keveredjek valakivel verekedésbe. Minden áldott nap.

– vallott szomorúan a gyerekkoráról Leo Jonah Londonban élő modell. 

Veleszületett betegsége miatt ugyan nagyon küzdelmes gyermekkora volt, felnőttként az élet most kárpótolja a sok megpróbáltatásért. Nem tartott sokáig, amíg a különleges, szabálytalan szépségideálokra fogékony divatipar felfigyelt rá, és Leót azóta számos modellügynökség foglalkoztatja. Fotózták már a Vogue orosz kiadásába, szerepelt számos videoklipben, a London Fashion Week kifutójának is rendszeres vendége.

📸@cj_monk 🦁

Mr Hershey's Cookies&Cream (@leo_jonah) által megosztott bejegyzés,

A modellkedés mellett pedig igyekszik minél több embernek segíteni abban, hogy testi hibáikkal együtt is el tudják fogadni magukat. Mindez Leónak is sok időbe telt, de mint mondja mostanra eljutott odáig, hogy képes szeretni a testét, és nem akar többé semmit megváltoztatni rajta. 

(Forrás: Dailymail)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top