Életmód

Kollégái egy éven át helyettesítették a munkahelyén, hogy leukémiás fiát ápolhassa

Egy német cég dolgozói 3300 önkéntes munkaórát adományoztak a gyermekét egyedül nevelő apukának, hogy ápolhassa leukámiás kisfiát.

Andreas Graff, egy német dizájncég szerelőmunkása örömkönnyekben tört ki, amikor megtudta: a HR osztály felhívására a cég dolgozói 3300 önkéntes munkaórát ajánlottak fel a javára. Nagy szüksége is volt erre az adományra, mert már az egész éves szabadságát kimerítette amikor másfél éve kiderült, hogy fia leukémiás. Egy időre fizetetlen szabadságra is elment, de attól tartott, hogy a cég vezetése nem fogja sokáig tolerálni a távollétét, és hamarosan elbocsátják az állásából.

Ám kollégái nagylelkűségének hála, nem ez történt. A HR osztály felhívására szinte a cég összes dolgozója jelentkezett, olyanok is, akik nem is ismerték személyesen Andreast. Még a gyakornokok is dolgoztak néhány plusz órát helyette, hogy Andreas több mint egy évig fizetett szabadságon ápolhassa kisfiát. Közben egy újabb tragédia is érte a családot. Szívbetegségben meghalt a kisfiú édesanyja, így Andreas most már egyedül neveli a beteg kisfiút. A férfi mindezek ellenére pozitívan tekint a jövőre: fia több mint egy évnyi kezelés után egyre jobban van, és lassan Andreas is fontolgatja a munkahelyére való visszatérést. 

(Forrás:BBC)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top