Életmód

Hogyan ismerj fel egy meleget? – listát közölt egy újság

A lista szerint a melegek szeretik a szűk ruhákat, a leszbikusok pedig arról ismerszenek meg, hogy a férfiakat ócsárolják.

Hogyan ismerj fel egy meleget? címmel közölt listát múlt pénteki számában a maláj Sinar Harian nevű újság. Az iromány szerint a meleg férfiak például arról azonosíthatók be, hogy szívesen viselnek márkás, szűk ruhákat és arcszőrzetet. A leszbikus nők ismertetőjegyei pedig, hogy szívesen vannak egyedül, szeretne kézenfogva, ölelkezve sétálni, és ócsárolják a férfiakat.

A homofób cikkre egy helyi youtuber, Arwind Kumar hívta fel a figyelmet, de a közösségi oldalakon is komoly felhábordást váltott ki.
„Ha valóban oktatni akarjátok a társadalmat, inkább magyarázzátok el nekik a pedofilok, a molesztálók, a gyilkosok vagy az emberrablók tulajdonságait. Olyan emberekét, akik valóban veszélyesek a társadalomra” – javasolja videójában a lapnak Kumar.

Malajziában a homoszexualitás illegális és az LMBTQ-emberekkel kapcsolatos diszkrimináció az országban eléri a legmagasabb kormányzati szinteket. Tavaly például a maláj egészségügyi minisztérium versenyt hirdetett, melyre a homoszexualitás és a transzneműség megelőzésével kapcsolatos videókkal lehetett nevezni.

Mashable

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top