Életmód

A magyar fejlesztésű CalciTrio lett az Év Terméke Díj 2017 nyertese (x)

Innovatív összetételének köszönhetően a CalciTrio pezsgőtabletta nyerte el a rangos "Év Terméke Díj 2017" címet a kalciumos pezsgőtabletta kategóriában*. A CalciTrio 3 az 1-ben különlegessége, hogy kalcium mellett D-vitamint és természetes K2-vitamint is tartalmaz.

A magyar fejlesztésű CalciTrio lett az Év Terméke Díj 2017 nyertese (x)

Eddig úgy tudtuk, a csontoknak kalciumra van szükségük ahhoz, hogy erősek legyenek. De ez csak részigazság. Vannak más vitaminok és ásványi anyagok, amelyek szükségesek ahhoz, hogy a kalcium a csontokba kerüljön. Ezek között kiemelten fontos a K2-vitamin és a D-vitamin.A magyar fejlesztésű CalciTrio lett az Év Terméke Díj 2017 nyertese (x)
A D-vitamin segíti a kalcium felszívódását, de ez még nem elég. A felszívódás lényegében csak annyit jelent, hogy a kalcium bekerült a vérünkbe. Ha azt szeretnénk, hogy innen továbbjusson a csontokba, akkor arra is oda kell figyelnünk, hogy a szervezetben megfelelő mennyiségben legyen K2-vitamin. A K2-vitaminnak fontos szerepe van abban, hogy a kalciumot eljuttassa a vérből a csontokhoz, és beépítse oda.

A kalcium csontba épülésének fontos lépései:

1. A D-vitamin segíti a kalcium felszívódását a vérbe.

2. A K2-vitamin segít, hogy a kalcium továbbjusson a vérből a csontokhoz, és beépüljön oda.

 

Étrendünk régebben elegendő K2-vitamint tartalmazott. A háziállatok szervezete képes volt az általuk legelt zöld növényekből előállítani ezt a vitamint, amikor kint, a szabadban tartották őket. A nagyüzemi állattartás elterjedésével azonban ez megváltozott. Ma már ahhoz, hogy a szükséges mennyiségű K2-vitaminnal lássuk el szervezetünket, naponta el kéne fogyasztanunk pl. 4 kg marhahúst vagy 5 liter tejet. Mivel a mostani táplálkozási szokásokkal nehéz biztosítani a szervezetnek szükséges K2-vitamint, tanácsos ezt pótolni.

A magyar fejlesztésű CalciTrio lett az Év Terméke Díj 2017 nyertese (x)
A csontok az évek során folyamatosan épülnek és bomlanak, azaz átépülnek. A nőknél menopauzában, ami általában 45–50 éves korban kezdődik, a csontvesztés felgyorsul. Ezért kell 45 éves kor után fokozottan vigyáznunk csontjaink egészségére.

Az egészséges csontokhoz tehát kalcium mellett K2-vitaminra és D-vitaminra is szükség van. A CalciTrio 3 az 1-ben együtt tartalmazza ezt a három fontos hatóanyagot.

*A CalciTrio a kalciumospezsgőtabletta-kategória győztese. A Gfk Hungária 2000 fős közvélemény-kutatása alapján.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top