Életmód

Bármelyik pasiból izompacsirtát varázsol ez az új applikáció

Tökéletes izmok, szexi borosta és hibátlan bőr – ezt nyújtja a pasiknak az új app, ám sajnos csak a virtuális világban.

Szeretnél tökéletesen kidolgozott testtel hódítani a Facebookon, netán a Tinderen, de lusta vagy edzeni? A virtuális világban ez nem jelent problémát: a Manly nevű új applikációval pillanatok alatt válhat a legcingárabb férfiból is szálkás macsó.

Az app lehetővé teszi, hogy a férfiak felturbózzák az izomzatukat, megszabaduljanak a bőrproblémáiktól, és rátaláljanak a legelőnyösebb arcszőrzetre. De miért is jó ez nekünk?

Ez az alkalmazás is bizonyítja, hogy a társadalom nem csak a nők testével kapcsolatban támaszt irreális elvárásokat. Főként a férfiakat érinti az izomdiszmorfia nevű betegség, mely túlzásba vitt testedzéshez vezet. A rendellenességet fordított anorexiaként is szokás emlegetni: az érintettek a tükörbe nézve sokkal kevésbé látják magukat izmosnak, mint amilyenek a valóságban. Egy ilyen applikáció pedig csak tovább ronthat a helyzeten. Ahelyett, hogy a férfiak elfogadnák magukat, egy elérhetetlen álomtestet hoznak létre, mellyel tovább rontanak a testükkel kapcsolatos szorongásaikon.

Metro

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top