Életmód

Röntgen és sebészet sincs a költöző Sportkórházban

Az új, Karolina úti telephelyen hiányzó szolgáltatásokat más intézményekben végzik, azt viszont nem tudni, hogy meddig.

Csaknem nyolc hónappal a megadott júniusi határidő után még mindig nem költözött át véglegesen az Országos Sportegészségügyi Intézet, azaz a Sportkórház az új, Karolina úti telephelyére. Ráadásul az új épületben továbbra sincs röntgen, a betegeket, sportolókat ezért egy másik szolgáltatóhoz irányítják – tudta meg a Magyar Nemzet.

A lap információi szerint a probléma egyik oka, hogy meg kell oldani a megfelelő szigetelést, ugyanis lényeges, hogy a folyosón várakozókat ne érje sugárzás.

De nem csak a röntgen hiánya okoz gondot, egyelőre a sebészet sem tudott a Karolina úti telephelyre költözni. Jelenleg a Semmelweis Egyetem Üllői úti klinikáján végzik a Sportkórház sebészeti ellátását, a műtéteket.

A lap úgy tudja, ezért havi egymillió forintot fizet a Sportkórház, és március végéig még biztosan az Üllői úton lesznek a beavatkozások.

Az egyetem közölte, a Sportkórház nem bérleti díjat fizet, hanem az üzemeltetési, állagmegóvási és közüzemi díjak arányos részét fizeti, de a pontos összeget nem árulták el. Az sem tudni, meddig nem lesz sebészet a Karolina úton.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top