Életmód
Szponzorált tartalom

Latte art: légy a saját konyhád művésze

Tudod mi az a latte art? Sokan ismerik már a kávédíszítés tudományát, hiszen méltán népszerűek a nemcsak isteni, hanem gyönyörű kávécsodák.

Míg sokáig azt hittük, hogy a baristák művészetére csak a kávézókban tarthatunk igényt, manapság egyre többen veszik a bátorságot, és döntenek úgy, hogy kipróbálják magukat, és a saját ízlésük szerint kezdik díszíteni a kávéikat. Persze ehhez nem elég csupán a kreativitás, kell hozzá nemi kézügyesség, és el kell sajátítani néhány sajátos mozdulatsort is. Olyan tippeket hoztunk, amelyekkel te magad is elkészítheted a kedvenc szívecskés kávédat és nemcsak a saját arcodra csalhatsz mosolyt, hanem a szeretteidet is meglepheted egy-egy igazi kávés műalkotással.

Ahhoz, hogy bánni tudj a kávéval, alapként jó minőségű arabicából főtt eszpresszóra van szükséged. A tejhabnak könnyen mozgathatónak kell lennie, hiszen így formázhatod, mintázhatod. Egy apró habverő nagy segítséged lehet. Arra figyelj, hogy a tej zsír- és fehérjetartalma is legyen megfelelő, ne a light verziókat válaszd. A hőmérséklete sem mindegy: a 60-70 fokos tejhab az ideális. A távolságot úgy válaszd meg, hogy a kiöntőből könnyedén a kávéba tudd tölteni a tejhabot, miközben a kiöntő mozgatásával megformálod a szívet: először kicsit távolabbról, ne közvetlen közelről öntsd a habos tejet, majd ha már majdnem megtelt a csészéd, kicsit lassíts a tempón, és közelítsd a kiöntőt a csészéhez. Majd a tejet úgy töltsd, hogy az utolsó mozdulat az legyen, hogy a csésze közepétől viszonylag gyorsan az egyik széle felé rántod a tejhabot. Így alakul ki a szívhabod.

kávé latte arc otthon

Ha elsőre nem sikerül, nehogy elszomorodj! A legjobbaknak is időre van szükségük ahhoz, hogy profikká váljanak. Ha akad a környezetedben valaki, akinek már a kisujjában van a latte art, ne légy rest, kérj segítséget. Ha pedig nincs, irány valami népszerű videómegosztó oldal, ami hemzseg a jobbnál jobb rövidfilmektől. Ott kedvedre válogathatsz, és mindent elleshetsz a legnagyobbaktól.

Baristának nem születni kell, hanem elsajátítani a legjobb fogásokat. Tanuld meg, hogyan tudsz otthonra is igazi kávéházi élményt varázsolni! Az OMNIA Baristaképző 4 hetes programja nemcsak szórakoztatva tanít, hanem értékes ajándékokra is szert tehetsz. 100% arabica kávék, latte art, különleges kávéreceptek: mindez az OMNIA Baristaképző nyereményjátékában. Ha még nem regisztráltál, ne mulaszd el, itt megteheted.

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top