Életmód

Kiderült, melyik a világ legdrágább városa

A listavezető immár 5. éve tartja a pozícióját, meglepő módon azonban a világ legdrágább városainak élmezőnyébe két európai város is befurakodott.

Szingapúr a világ legdrágább városa a megélhetés költségei alapján végzett friss globális felmérés szerint, amely a 2.  helyet megosztva Zürichnek és Párizsnak adta. Szingapúr már 5. éve őrzi helyét a ranglistán.

 

Putting the glam in Kampong Glam. ✨ 📷:@oksana_domoratskaya #VisitSingapore

VisitSingapore (@visit_singapore) által megosztott bejegyzés, Márc 9., 2018, időpont: 3:41 (PST időzóna szerint)

A második Zürich és Párizs után a 4. legköltségesebb város Hongkong, amelyet a norvégiai Oslo és egy újabb svájci város, Genf követ. Utóbbi a 6. helyen osztozik a dél-koreai Szöullal. A felmérés szerint Koppenhága, Tel-Aviv és Sydney a 8., 9. és 10. a legborsosabb megélhetési költségek terén.

Az alacsony infláció miatt a 10 legdrágább város közül kiszorultak a japán városok, köztük Tokió és Oszaka.

A világszerte 133 várost rangsorba állító felmérés megállapította, hogy az utóbbi évtizedre visszatekintve ezúttal különösen sok nyugat-európai város került az élbolyba. A jelentés szerint az ázsiai városokban kell a legtöbbet fizetni az élelmiszerboltokban, az európai városok viszont a háztartás, a testápolás, a pihenés, és a szórakozás terén drágultak meg.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top