Életmód

Így üzenhetsz finoman és egyszerűen a tahó parkolóknak

Mostantól egy kis színes kártyával üzenhetünk szelíden a bunkó módon parkoló autósoknak egy civil kezdeményezésnek köszönhetően.

Amióta vannak autók, azóta vannak bunkó módon parkoló autósok is. A többség csak pufog, magában zsörtölődik miattuk, míg mások egy kulccsal végigszántják a kocsi oldalát, hátha „majd ebből tanul a köcsög”. A két véglet közt vannak azok, akik üzennek: kézzel írott, válogatott szidalmak vagy épp viccesnek gondolt jókívánságok a sofőr felmenőit felemlegetve.

A Parkoló Gorilla nevű vállalkozás az üzengetőknek kínál alternatívát előre legyártott, színes kártyáival, amelyeket a bunkó módon parkoló autók szélvédőire lehet helyezni.

Ilyenkor legszívesebben jól odamondanál valamit azoknak, akik keresztben hagyták ott az autójukat, de nem tudsz, hiszen nincsenek ott, békésen leparkoltak, aztán elmentek a dolgukra. Jó lenne ilyenkor figyelmeztetni őket, és egy kicsit »edukálni«, hogy ne toljanak ki másokkal

 – mondta Péter, a Parkoló Gorilla ötletgazdája a Vezess.hu-nak.

A több színben kapható kártyákon nincsenek trágár üzenetek, csak humorral oldott figyelmeztetések. „Abban bízunk, hogy egy kicsit elgondolkodik a rosszul parkoló sofőr, és talán eszébe jut legközelebb, amikor készül megállni valahol.”

A kártyákból az első hetekben már közel 2000 darabot rendeltek a webshopon keresztül, persze mi bízunk benne, hogy ti sosem fogtok ilyet találni az autótok szélvédőjén.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top