Életmód
Szponzorált tartalom

Ezek a körömgomba jelei

Minél hamarabb szembeszállsz a fertőzéssel, annál gyorsabban győzheted le. A legjobban azonban azok járnak, akik a megelőzésre esküsznek.

Az egyik legmakacsabb gombás fertőzés a körömgomba. Ugyan nem lehetetlen kigyógyulni a fertőzésből, de az biztos, hogy hosszú ideig kell várni arra, hogy tünetmentessé váljon a köröm. A körömgomba nem válogat, mindenütt megjelenik, ahol a fejlődéséhez megfelelő mikroklímát talál. A zárt cipők, műanyag zoknik elkötelezett viselői menekülni sem tudnak a betegség elől, hacsak nem tudatosan a megelőzésre koncentrálnak, és kezelik, védik a körmeiket. A sportolók körében gyakran fordul elő a betegség, hiszen a zárt cipők, zoknik állandó viselése a mindennapjaik része. A betegség kapcsán nemcsak a tudat zavaró, ha valakinek ilyen fertőzése van, hanem a látvány is, hiszen sajnos egyáltalán nem lehet esztétikusnak nevezni a gombás körmöket.

A gombás körömnek szembetűnőek a tünetei. A fertőzött köröm felülete elszíneződik, leginkább sárgássá válik, de bizonyos esetekben fehér is lehet. Súlyosabb betegség kapcsán feketébe hajló színnel is találkozhatunk, ebben az esetben mindenképpen orvoshoz kell fordulni, hiszen komolyabb, szájon át bevehető készítményekre is szükség lehet. Gombás fertőzés jele, ha a köröm megvastagodik. Fájdalmassá akkor válik, amikor a cipő nyomni kezdi vagy hozzáér. A vastagodás mellett a töredezés is az egyik jellemző tulajdonsága a fertőzött körömnek. Minél hamarabb találkozik valaki a tünetekkel, annál kisebb küzdelem árán tudja legyőzni a körömgombát. Az előrehaladott fertőzéssel már sokkal nehezebb felvenni a harcot.

körömgomba jelei

A gyógyszertárak kínálatában egyre több gomba ellenes készítményt találunk, amelyek valóban hatékonyak, ha megfelelően használjuk azokat. A jól megválasztott kezelés mellett azonban a megelőzésre is hangsúlyt kell fektetni, hiszen hosszadalmasan gyógyítható, makacs fertőzés a körömgomba, amely ráadásul a kellemetlen, néha fájdalmas tünetek mellett megnehezíti a hétköznapokat is. Ki szereti mutogatni a beteg körmét? Természetesen senki, éppen ezért érdemes időt és energiát fordítani arra, hogy elkerüljük a betegséget. A cipőinket ildomos cserélgetni, a műszálas zoknikat jó elfelejteni, míg uszodában papucs nélkül nem szabad mászkálni. A természetes gyógymódok híveinek több illóolaj, csepp, ecet is a rendelkezésére áll, azoknak pedig, akinek a körömgomba megelőzését célzó készítmények nyújtanak biztonságot, mindenképpen érdemes megkeresni azt a szert, amelyben megbíznak.

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top