Életmód

Már 5 éves a kislánya, de még mindig szoptatja

Van, hogy egyszerre szoptatja 5 és 2 éves kislányát.

Mindenki maga dönti el, hol és meddig szoptatja a gyermekét – vallja Emma Shardlow Hudson 29 éves anyuka. Emma tisztában van vele, hogy sokan furcsán néznek rá, amiért még mindig szoptatja 5 és 2 éves lányait, de nem érdeklik a negatív kommentek.

A fiatal anyuka azt mondja, nagyobbik kislánya, Alex szinte sosem kapta el azokat a betegségeket, amik a többi gyereket rendre ledöntötték a lábukról. Szerinte a magyarázat az anyatejben rejlik, ami köztudottan immunerősítő hatású. Bár a kislány már napokig elvan anyatej nélkül, Emma még mindig gyakran megszoptatja, főleg mikor nyugalomra van szüksége.

„A legnagyobb dolog amit elértem, hogy képes vagyok a saját testemmel táplálni a gyerekeimet”  fogalmaz a nő, aki sokszor egyszerre szoptatja két kislányát.

Az anyatej a gyerekeknél 2-es típusú cukorbetegség, a túlsúly és a leukémia esélyét, a nőknél pedig a méhnyakrák és a mellrák kialakulásának kockázatát csökkenti. A babákat 6 hónapos korukig javallott szoptatni, és egyelőre nincs rá tudományos igazolás, hogy a hosszabb időn át tartó szoptatás erősítené az anyatej jótékony hatásait.

dailystar

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top