Életmód

67 órán keresztül vajúdott, őt csodálja most az internet

Pedig korántsem példa nélkül álló esetről van szó.

Hatvanhét órán keresztül vajúdott Miesha Tate, korábbi UFC-bajnok. A 31 éves sportolónő egészséges kislánynak adott életet. Az esetről az egyik barátnője számolt be az Instagramon, miután egy közös fotót posztolt az újdonsült anyukával és kisbabájával.

Rettentően büszke vagyok a barátomra. 67 óra vajúdás után egy tökéletes kis teremtésnek adott életet

– írta a kép alá.

A hihetetlen eset azonnal felkeltette az internetezők figyelmét. Pedig Tami Rowen San Franciscó-i nőgyógyász szerint a 67 órás vajúdás, bár kivételes, de egyáltalán nem példa nélkül álló. Rowen szerint az embereknek a vajúdás szó hallatán a filmekből ismert jelenetek jutnak az eszükbe, amikor a nő üvöltve erőlködik a szülőszobában. Ez azonban csak a folyamat legvége.

A szülés valójában három szakaszból áll: az első szakaszt az egyre sűrűbben jelentkező méh-összehúzódások és a méhnyak folyamatos tágulása jellemzi, ez pedig bizonyos nőknél, mint például a fenti esetben is, akár napokig is eltarthat. A gyermek tulajdonképpeni megszületésére csak akkor kerül sor, amikor már megfelelő a tágulás mértéke. A szakértő szerint a szülés teljes ideje öt órától akár öt napig is terjedhet.

(Yahoo)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top