Életmód

Budapest: közelítenek a millióhoz a belvárosi négyzetméterárak

Ha kitart a budapesti ingatlanok drágulási üteme a következő években, akkor 2020-ra már milliós négyzetméterárakkal kell számolni az V. kerületben. A belvárosi ingatlanok harmada már most is ezen az áron cserél gazdát.

Az ingatlanpiac fellendülése óta szinte megduplázódtak Budapest belső kerületeiben fekvő ingatlanok ára. Míg 2004-ben 420 ezer, addig 2017-ben már 788 ezer forint volt a négyzetméterár a belvárosi lakások esetében.

A Duna House legfrissebb adatai szerint az árak emelkedése idén sem állt meg, már a 900 ezer forinthoz közelít az átlagos négyzetméterár az V. kerületben. A cég szerint ha az áremelkedés jelenlegi üteme megmarad, akkor 2020-ra már egymillió forinton felül lesz az átlagos négyzetméterár a kerületben.

Batthyány-örökmécses a Báthory és a Hold utca kereszteződésében – MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

„A jelenlegi növekedési ütemmel számolva két év múlva már a legtöbb V. kerületi ingatlan milliós négyzetméteráron fog elkelni. Jelenleg a lakások körülbelül harmada éri el a lélektani határként emlegetett értéket, sőt az értékesített ingatlanok 13 százaléka az 1,1 millió forintos négyzetméterárat is meghaladta” – mondta Benedikt Károly, a Duna House elemzési vezetője.

Index

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top