Életmód

Elviselhetetlen bűz van Hatvanban

Már szellőztetni sem akarnak a helyiek, nehogy a lakásban is büdös legyen. Egyelőre nem tudni biztosan, mi lehet a szag forrása.

Hosszú hónapok óta elviselhetetlen bűz terjeng Hatvanban. Az Index egyik olvasója szerint a szag olyan erős, hogy alig lehet megmaradni az utcákon, ráadásul szellőztetni sem lehet, mert akkor még a lakásokba is bejönne az orrfacsaró bűz.

Hiába gyűjtöttünk aláírásokat, senki nem csinál semmit. A hatvani önkormányzat és az egri környezetvédelmi hatóság egymásra mutogat

– mondta Ildikó a hírportálnak.

A cikk szerint egyelőre azt sem tudni pontosan, mi lehet a szag forrása. Vannak, akik szerint égett szemét szagát érezni, mások szerint inkább a szennyvízcsatornából jöhet a bűz. A probléma ráadásul nem új keletű: évek óta vissza-visszatér a szag, időnként pedig hosszú időre eltűnik.

A Heol.hu friss cikke szerint a mátravidéki erőműi pernyehányóján működő cég hatméteres magasságú új falat állít a szennyvíziszap-tároló medencénél. Nagy Andor telepvezető szerint ugyanakkor ők csak részben felelősek a kellemetlen szagért, mivel „telephelyükön kívül, más rendszerekben is előfordulhat bűzforrás”.

Az Index idézi a Hatvan Online egyik korábbi cikkét is. Eszerint a hatvani önkormányzat tudja, mi a szag forrása, de nem tudják bizonyítani, ezért szagnaplót vezetnek. Horváth Richárd polgármester a Hatvai Hírlapnak úgy nyilatkozott, az önkormányzat nem tud lépni az ügyben, mert az Egri Járási Hivatal az illetékes.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top