Életmód

Levezetett egy szülést, majd megszülte saját gyerekét

Ez aztán hivatástudat!

Ha valaki, akkor Amanda Hess szülész-nőgyógyász tudja, hogy egy szülés mennyire kiszámíthatatlan tud lenni. Arra azonban, hogy a saját szülése milyen kalandosra sikerül, ő sem számított.

Amanda tavaly júliusban kilenc hónapos terhes volt, és a szülés megindításának előre megbeszélt időpontjában bejelentkezett a Frankfort Területi Egészségügyi Központba, a munkahelyére, ezúttal páciensként. Ahogy azonban átöltözött a műtétre szánt, hátulgombolós hálóingbe, meghallotta, hogy valaki más is szül: a baba nyakára rátekeredett a köldökzsinór, és éppen nem volt ügyeletes doktor a közelben.

„Felvettem még egy köpenyt, hogy takarja a fenekemet, a papucsomra húztam egy lábzsákot, és azt mondtam nekik, hogy tudom, hogy nem én vagyok az ügyeletes, és hogy hálóingben vagyok, de szerintem annak a babának most kellene megszületnie” – mesélte.

Fotó: Dr. Hala Sabry/Facebook

Hess gyors gondolkodásának és önzetlenségének hála a másik asszony egészséges kislánynak adott életet, majd a doktornő átsétált a saját szülőszobájába, és ugyancsak gyönyörű kislányt szült.

(via My Modern Met)

Kiemelt képünk: Dr. Hala Sabry/Facebook

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top