Életmód

Nem engedték fel a mozgássérült nőt a repülőre

Nem utazhatott kerekesszékével egy magyar nő. A házaspár gépe nélkülük indult el, és senki nem tudott nekik segíteni abban, hogy ilyenkor mi a teendő.

Nem engedtek fel elektromos kerekesszékével a repülőre egy mozgássérült nőt – számolt be a Tények. A házaspár Budapestről Párizsba utazott volna, azt mondják, jó előre szóltak a légitársaságnak, hogy egyikük kerekesszékkel utazna, és az ehhez szükséges adatokat is megadták.

Mielőtt felszállt volna a repülő, akkor közölték velük, hogy Krisztina nem viheti fel a gépre a kerekesszéket, pedig azt mondja, ő anélkül egy métert sem tud megtenni.

Egy, a Tények által megkérdezett ügyvéd szerint a légitársaság csak akkor tagadhatja meg egy mozgáskorlátozott utas fuvarozását, hogyha a kerekesszék a repülőgépbe nem fér be, vagy az biztonságosan nem szállítható. Azonban ha az utas minden adatot jelzett a kerekesszékével kapcsolatban a légitársaságnak, és ennek ellenére sem engedték fel a gépre, az a beszállás megtagadását jelenti. Az ügyvéd szerint ilyen esetben az utas kártérítést követelhet a légitársaságtól.

A házaspár azt mondja, több mint negyedmillió forint a káruk, mivel mindent lefoglaltak és kifizettek előre a nyaralásukhoz.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top