Életmód

Jótékonykodással győzte le depresszióját a kiégett ketrecharcos

Valami értelmeset akart cselekedni, hogy elterelje figyelmét saját bajáról a harcművész.

Justin Wren profi harcművész, aki korábban az Ultimitate Fighting Championshipben (UFC) is harcolt, több mint 13 győzelmet aratott. Elérte gyerekkori álmát azzal, hogy 18 éves korában profi harcossá vált, de ez mégsem hozta meg neki a boldogságot.

Wren depresszióval és kábítószer-függőséggel küzdött abban az időben, majd 23 évesen öngyilkosságot kísérelt meg. Ezen a legmélyebb ponton a férfi azt érezte, hogy valami értelmeset szeretne tenni, változtatni valamit a világban.

Látva szenvedéseiket, Wren úgy döntött, hogy a kongói pigmeusokon próbál meg segíteni. Többedmagával megalapította a Fight for the Forgotten (Küzdelem az elfeledettért) jótékonysági szervezetet, hogy segítsen javítani az ottaniak életkörülményein, akiknek csupán 2 darab banán a napi élelmük.

A 8 évvel ezelőtti utazása óta Wren számos jótékonysági akciót hajtott végre, melyek révén a depressziójával is végleg leszámolt.

Boredpanda

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top