Életmód

Szapora pulzussal ment orvoshoz, kiderült, hogy rákos

Egy hete még azt hitte, csak vérszegény

A 22 éves walesi lány, Shannon Vincent élete egy pár hete alapvetően megváltozott. Mikor fejfájásra és szapora pulzusra panaszkodva meglátogatta a háziorvosát, még azt hitte, hogy csak vérszegény.

A doktor azonban azonnal a kórházba küldte, ahol hamarosan megkapta a teljes diagnózist: egy ritka típusú leukémiája van. Az egész nagyon gyorsan történt. Pénteken ment a doktorhoz, másnap már a kezében volt a diagnózis, egy héttel később pedig megkezdődött a kemoterápia.

A fiatal lány pozitív hozzáállását mutatja az is, hogy a kemó megkezdése előtt vállig érő haját rövidre vágatta, mondván, hogy mindig is kíváncsi volt, hogy állna neki, most pedig úgyis ki fog hullani a haja.

Fotó: Shannon Vincent/Facebook

„Nem igazán kezelem jól a betegségeket, például hányásfóbiám van” – meséli Shannon. „De nagyon hálás vagyok a barátaimért és a családomért, akik mindennap mellettem állnak.”

A történetét azért osztotta meg, hogy felhívja rá a figyelmet: a rák nem válogat. Ha csak egyvalaki is jobban odafigyel a testére, és idejekorán felfedezi a kórt, már megérte.

(via Mirror)

Kiemelt képünk: Shannon Vincent/Facebook

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top