Életmód

Azt mondod, futni mindenki tud? Csak hiszed! – videó

A futás a világ legegyszerűbb dolga. Vagy mégsem? Elmentünk egy futásdiagnosztikai laborba, hogy szakembertől tudjuk meg, hányféleképpen rontjuk el nap mint nap, és mit tehetünk azért, hogy mégse csak a szénhidrát égjen mozgás közben, hanem a zsír is.

Két hónapja futok, szinte mindennap. Indulás előtt már nem merek inni, helyette felhúzom a tízéves csukámat, bőszen melegítek, alaposan nyújtom az izmokat, és edzésről edzésre növelem a napi távot. Nos, már előre lelövöm a poént: mindent rosszul csinálok. A Maratonman Laborban ízekre szedték a mozgásomat, a vérnyomásomat, de még a cipőmet is, hogy aztán összerakhassák a számomra ideális futótechnikát. 

A vizsgálat óta is nyomom a kilométereket, a tanácsoknak hála pedig szinte suhanni kezdtem. Számomra egyértelműen kiderült: ha igazán jól akarom csinálni, a futást igenis tanulnom kell. Na meg persze nem abbahagyni!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top