Életmód

Gyűlölöd a munkahelyed? Itt az idő beszélni róla!

A nők mellett a férfiak munkahelyi tapasztalatait is felméri a Nyitottak Vagyunk új, évente ismétlődő kutatássorozata. Most mindenki megírhatja a véleményét.

Az elmúlt években Magyarországon egyre több munkahelyen kezdtek el lépéseket tenni a munkaadók azért, hogy a nők és a férfiak ugyanolyan lehetőségekhez jussanak. A Nyitottak Vagyunk kutatássorozat arra kíváncsi, hogy milyen eredményeket érzékelnek a nők, és milyen tapasztalataik vannak a férfiaknak. A magyar internetezőkre nézve reprezentatív kutatás mellett mindenki elmondhatja a véleményét a honlapon, valamint a munkáltatók számára is elérhető egy „elvihető” kérdőív, hogy ők is fel tudják mérni, náluk mit gondolnak a nő és férfi kollégák.

Fotó: Pexels

A kérdőív összeállítása során figyelembe vették az elmúlt időszak fontos kutatási eredményeit, például A nőügyek 2018 című kutatás megállapítását, ami a munka és a gondoskodói feladatok összeegyeztetésének nehézségét tárta fel. A kutatáson belül többet között olyan kérdésekre kíváncsiak, mint hogy a kitöltők mennyire érzik úgy, hogy a mostani munkájuk közel áll ahhoz, amire fiatal korukban vágytak, vagy hogy szerintük valóban a teljesítményük alapján értékelik-e őket a munkahelyükön.

A Nyitottak Vagyunk négy évvel ezelőtt végzett hasonló felmérése azt mutatta, hogy több mint egymillióan tartják sürgetőnek, hogy a munkahelyük tegyen azért, hogy egyenlő lehetőségeket biztosítsanak női és férfi munkavállalóiknak. Ez minden negyedik munkavállalót jelenti. A 18 éven felüli, még éppen tanulók 83 százaléka pedig úgy nyilatkozott, hogy két hasonló munkahely közül azt választaná, amelyikről tudja, hogy ott csak a tettei és a teljesítménye alapján ítélik meg, tekintet nélkül bármi másra – írják a Nyitottak Vagyunk közleményében.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top