Életmód

Csúnyán megjárta a homofób bolttulajdonos

Egy Tennessee állambeli bolttulajdonos kiírta a kirakatára, hogy nem szolgál ki azonos neműekhez vonzódó embereket. Azóta folyamatos támadás éri boltját a közösségi oldalakon.

Jeff Amyx, egy Tennesse állambeli, számítástechnikai eszközök eladásával foglalkozó bolt tulajdonosa 2015-ben írta ki először kirakata ablakára, hogy nem szolgál ki azonos neműekhez vonzódó embereket. A diszkrimináció joggal váltott ki felháborodást az egész államban, és Jeff boltját – aki egyébként baptista papként is szolgálatot teljesít – folyamatos támadások érték az interneten. 

Ezek után Jeff még azt is kiírta boltjára, hogy jogában van megtagadni a kiszolgálást azoktól, akik vitatják, hogy bárkinek joga van a szabad véleménynyilvánításhoz.

Amikor ez a felirat is megjelent a kirakat falán, akkor már tényleg elszabadult a pokol. Jeff üzletének közösségi oldalit megrohamozták a dühös kommentelők, többen pedig hamis profilokat hoztak létre a homofób boltnak, amelyen szexüzletként vagy éppen melegbárként hirdetik. És mindemellett tömeges bojkott indult a bolt ellen.

Jeff egyedül nem bír már a trollkodókkal, és a Yelp nevű közösségi oldalon például már panaszt kellett tennie, hogy a kezelők segítsenek neki a negatív kommentek eltávolításában, amelyek azonban egyszerűen megelőzhetőek lettek volna, ha ő maga nem diszkriminálja a vásárlóit

(Forrás: Boredpanda)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top