Életmód

Mindennap magával viszi beteg feleségét a munkába a rendőrtiszt

Azt mondja, nem akarja kellemetlen helyzetbe hozni a munkaadóját, de egyelőre nem tudja megoldani, hogy a nap 24 órájában vigyázzon valaki a szerelmére.

Az 54 éves kínai rendőrtiszt, Wu Fengchuan nevét az után ismerte meg szinte egész Kína, hogy a Weibóra – a kínai közösségi oldalra – felkerült róla egy kép, ahogy beteg feleségével együtt jár dolgozni. A gondoskodó férjről készült képet Wu egyik kollégája osztotta meg az oldalon, és mondanunk sem kell, azóta vírusszerűen terjed.

A South China Morning Post kérdésére a rendőr elmondta, felesége egy központi idegrendszeri fertőzés miatt vált egyik napról a másikra magatehetetlenné. „Az egész egy szempillantás alatt történt: egyik nap még teljesen egészséges volt, a másik nap pedig már beszélni sem tudott” – mondta a férj, aki hozzátette, felesége nemcsak járni és beszélni nem tud, de magáról gondoskodni sem, ezért döntött úgy, hogy magával viszi a munkahelyére is.

rendőr gondoskodás feleség

Kép forrása: Weibo

Eredetileg úgy volt, hogy a feleségről a testvére gondoskodik majd, de mint kiderült, az elfoglaltságai miatt ő sem tudja megoldani, hogy hosszú órákat töltsön a segítségre szoruló asszony mellett. A kétségbeesett Wu, aki nem akarta magára hagyni feleségét, de hiányozni sem akart munkahelyéről, úgy döntött, magával viszi az asszonyt a munkahelyére.

Nem akarom kellemetlen helyzetbe hozni a munkaadómat, de egyelőre nem tudom máshogy megoldani, hogy mindig legyen valaki a feleségem mellett. Ha súlyosbodik az állapota, egyértelmű, hogy én maradok mellette, addig viszont remélem, hogy a kitartó gondoskodás és az állandó társaság jó hatással lesz az állapotára” – zárta interjúját a rendőrtiszt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top