Életmód

Inkább levágatná a lábát ez a fiatal nő, annyira fáj neki

A 24 éves birminghami nő, Paige Howitt, bár első pillantásra átlagos fiatal lánynak néz ki, minden napját embert próbáló fájdalmak között kénytelen élni.

Minden hét évvel ezelőtt kezdődött, egy térdműtét után, amikor Paige-et egy ritka betegséggel, az ún. komplex regionális fájdalom szindrómával diagnosztizálták, amelyre nincs gyógymód, és azt eredményezi, hogy a fiatal nő folyamatosan úgy érzi, mintha égne a térde.

Fotó: Paige Howitt/Facebook.

Ezért gondolkozott el azon, hogy 9000 fontért (mert az angol egészségügy nem fizeti ezt a beavatkozást) inkább levágatja a lábát, és megtanul műlábbal élni. „Nagy a kockázat, de a körülöttem élők nem ismerik ezt a fájdalmat. Úgy lehetne leírni, mintha a térded annyira égne, hogy már lángokban áll” – meséli Paige.

Az amputáció mellett a másik megoldás egy oxigénkamra beszerzése lenne, ehhez viszont 21 000 fontra lenne szükség; a fiatal nő jelenleg erre gyűjt támogatást az interneten. Az orvosok becslése szerint ez egytizedére csökkentené a fájdalmát. „Ha egyszer összejön, szeretném, ha mindenki használhatná, aki szeretné. Tudom, hogy a Kardashian családnak van, és a focistáknak is, de le se tudom írni, mennyit javulna az életminőségem, ha nekem is lehetne egy.”

(via Mirror)

Kiemelt képünk: Paige Howitt/Facebook

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top