Életmód

Esküvőre készülsz? Obama szerint ezt a 3 kérdést tedd fel magadnak a párodról!

Ha hosszú, boldog házasságot szeretnél, érdemes megfogadnod azt a tanácsot, amit az Egyesült Államok 44. elnöke adott az esküvője előtt álló tanácsadójának.

De, hogy miért is kellene párkapcsolati tanácsokat elfogadnod épp egy politikustól? Nos azért, mert az USA volt elnöke, mondjon bárki bármit, tudja, mit beszél. Feleségével, Michelle-lel hamarosan a 26. házassági évfordulójukat ünneplik majd, kapcsolatuk pedig erős: nemcsak hogy kibírta a két elnöki terminus megpróbáltatásait, de még meg is erősödött alatta.

Barack Obama, aki sosem csinált titkot abból, hogy örül a stábjában szövődött szerelmeknek, a tanácsot egyébként nem kifejezetten a nagyvilágnak szánta. Egyik magasrangú tanácsadójával, bizonyos Dan Pfeifferrel osztotta meg gondolatait négyszemközt, mikor megtudta, hogy a férfi néhány nap múlva házasodik.

Gyönyörű üzenettel köszöntötte feleségét szülinapján Barack Obama

Barack Obama amerikai elnök és a felesége, Michelle Obama a washingtoni Fehér Ház bejárata előtt 2016. október 18-án. (MTI/EPA/Shawn Thew)

Pfeiffer később könyvet írt életének arról az időszakáról, amikor Obamával együtt dolgozhatott, és többek között emléket állított ennek a beszélgetésnek is. Könyvéből, ami a Yes We (Still) Can címet kapta – utalva Obama híres kampányszlogenjére – kiderül, az exelnök szerint minden házasulandónak három kérdést kell feltennie magának a párjával kapcsolatban. Ezek:

  • A párod olyasvalaki, akit érdekesnek találsz?

„Az életed hátralevő részében több időt töltesz majd a pároddal, mint bárki mással, épp ezért nincs annál fontosabb, mint hogy érdekeljen az, amit mondani fog.

  • A párod megnevettet?
  • Milyen szülőnek képzeled el a párodat?

A könyv tanúsága szerint Obama ezután hozzátette, meglátása szerint hosszú távon ezek azok a dolgok, amik számítanak egy párkapcsolatban.

Egyetértesz a volt elnökkel? Te mit tennél még hozzá?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top