Életmód

Te is folyton kilötykölöd a kávét? Akkor ezt a kütyüt neked fejlesztették ki

Az okos kis szerkezet segítségével elkerülhetők a kávépacák, emellett a környezetet is óvja, igaz, olcsónak nem neveznénk.

Egy Scott Amron nevű feltalálónak elege lett belőle, hogy mennyi fát és műanyagot pazarlunk, amikor a kávézókban az erre a célra rendszeresített kis pálcikákkal megkeverjük az italunkat, majd már dobjuk is a szemétbe a jobb sorsra érdemes alkalmi „kanálkákat”.

Amronnak emellett valószínűleg az sem a kedvenc élménye, amikor a túlzottan heves kávé- vagy épp teakevergetés eredményeként nett kis tócsákba rendezzük a folyadékot a konyhapulton vagy az asztalon. Mindennek felszámolására ezért kifejlesztette a keverés és a kör angol megfelelőiből, vagyis a stir és a circle szavakból összetákolt, Stircle elnevezésű eszközét.

A különös szerkezet lényege, hogy egyenletesen pörgetni kezdi a poharat, először az egyik, majd a másik irányba, hogy alaposan összekeverje a tartalmát. A Stircle-t egy a konyhapultba vágott nyílásba lehet süllyeszteni és már indulhat is az önfeledt kevergetés.

Amron, akinek nem ez az első környezetbarát ötlete, azt állítja, a kütyü 50.000 csésze kávé megkeveréséhez mindössze tíz centnyi elektromos áramot használ fel. Aki azonban spórolni szeretne, az csalódni fog, a Stircle ugyanis a kiválasztott modelltől függően 345 és 490 dollár (95.000 – 136.000 forint) közti összegbe kerül, így valószínűleg csak az igazán elszánt környezetvédők vásárolják majd meg.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top