Életmód

Napi boldogság: visszakapja régi formáját a Toblerone

A Toblerone visszatér a régi formához, de sajnos ennek is ára van.

Két éve a Toblerone csokoládé nagyon népszerűtlen újítást vezetett be. Ahhoz ugyanis, hogy meg tudják tartani a termék eredeti árát (1 font, átszámítva: 365 forint), csökkenteni kellett a csokoládé súlyát 170-ről 150 grammra, amit úgy oldottak meg, hogy nagyobb hézagokat hagytak a Toblerone-csúcsok között.

A vásárlók felháborodtak, még petíciót is indítottak, hogy visszakaphassák a hagyományos alakú csokoládékat. A Tobleronét forgalmazó Mondelez most bejelentette, hogy visszajön a 33%-kal nagyobb súlyú, régi formájú Toblerone, viszont a változtatás nem lesz olcsó: gyakorlatilag triplázódik (!) a termék ára. Az új, 200 grammos csokoládéjuk ára az eredeti 1 font helyett 3 font (átszámítva ezer forint fölött) lesz.

Bár a 150 grammos kiszerelést már nem gyártják, a 100 és 360 grammos változat továbbra is elérhető lesz. A svájci csokoládé rajongói az áremelés ellenére is nagyon örülnek a híreknek.

(via Metro)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top