Életmód

Felvételi 2018: itt vannak a ponthatárok

Kihirdették a 2018-as felvételi ponthatárait. A legnépszerűbb szak a gazdálkodás és menedzsment volt.

Már délután három óta tart a felvételi ponthatárváró buli, a Pont Ott Parti a fővárosi Rio Budapestben, ahol a felvételi ponthatárokra váró diákok tömege izgult együtt a jövőjüket nagyban meghatározó eredményért.

2018-ban 108-ezren jelentkeztek felsőoktatási intézménybe, a legnépszerűbb szak a gazdálkodás és menedzsment volt, de nagy volt az az érdeklődés az informatikai, az ápolói és a pedagógusképzés iránt is.

108 ezren tanulnának idén tovább

A hivatalos ponthatárokat a felvi.hu-n tette közzé az Oktatási Hivatal szerda este 8 órakor. Eszerint idén az Eötvös Loránd Tudományegyetem lett a legnépszerűbb intézmény, ahová összesen 9744 új hallgatót vettek fel. Az egyetemnek van olyan szaka, ahová csak a maximális, 500 pontos felvételivel lehetett bejutni, igaz, erre csak egy ember jelentkezett.

A Budapesti Corvinus Egyetem Gazdálkodástudományi Karán induló gazdálkodási és menedzsment szakra 444 ponttal lehetett bejutni, de 442 pont kellett az állami finanszírozású kereskedelem és marketing szakhoz is.

Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi Karán induló kommunikáció- és médiatudomány szakra 464 ponttal lehetett bejutni, míg a gazdálkodási és menedzsment szakra elég volt a 428 pont is.

A Pont Ott Partin a ponthatárok ismertetése után Baka Szabi End Show várja a sírva vigadó diákokat és persze azokat is, akiknek sikerült a felvételi.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top