Életmód

„Ezek az én tetoválásaim” – így fogadta el gyógyíthatatlan bőrbetegségét a 16 éves lány

Most az Instagramon biztatja azokat, akik hasonló gondokkal küzdenek.

Gyógyíthatatlan bőrbetegségtől szenved, mégsem lehet kedvét szegni a 16 éves Molly Mathewsnak. A fiatal lány megtanult élni a betegségével, és most az Instagramon bátorítja azokat, akik hasonló cipőben járnak.

Molly 11 éves volt, amikor észrevette, hogy a fején hámlani kezdett a bőr. Azt gondolta, egyszerűen korpás a haja, hamarosan azonban az arcán és a nyakán is vörös foltok jelentek meg. Szülei orvoshoz vitték, és kiderült, hogy a lány pikkelysömörtől szenved, és egész életét végig fogják kísérni az újra és újra kiújuló, viszkető és fájdalmas vörös foltok a bőrén.

Mol ✨ (@mollymmace) által megosztott bejegyzés,

Természetesen eleinte nagyon sok szenvedést okozott neki a betegsége, és nemcsak fizikailag, hanem lelkileg is. Molly ugyanis lányiskolába járt, ahol folyamatosan azt érezte, meg kell felelnie bizonyos normáknak. Idővel azonban ráébredt, hogy együtt is lehet élni ezzel a betegséggel.

Molly az Instagramon találkozott a #getyourskinout nevezetű kampánnyal, amelynek lényege, hogy a pikkelysömörtől szenvedő emberek felvállalják a világ előtt a testüket. Molly is csatlakozott a kampányhoz, és most az Instagramon osztja meg az újabb és újabb képeket magáról.

Elegem van abból, hogy folyamatosan sajnálnak, vagy azt mondogatják, milyen bátor vagyok, hogy megmutatom a bőrömet. Ez nem bátorság: ez kellene, hogy a normális legyen

– nyilatkozta a fiatal lány, aki azt is elárulta, hogy állandóan kapja a sértő megjegyzéseket, de már nem figyel rájuk.

Az ilyesmi nagyon nehéz annak, akinek nincs elég önbizalma, de én igazából imádom a bőrömet. Nem zavar, ha látják az emberek, nem érzem, hogy takargatnom kellene magamat. Viccesen azt szoktam mondani, hogy nekem nem kellenek majd tetoválások, mert a pikkelysömör már most úgy néz ki, mintha virágmintákat varrattam volna a bőrömre.

Mol ✨ (@mollymmace) által megosztott bejegyzés,

Mol ✨ (@mollymmace) által megosztott bejegyzés,

Bár Molly mára megbarátkozott a külsejével, a betegsége így is sok kellemetlenséggel jár: a foltok főként a meleg időben kellemetlenek, vagy amikor a bőre annyira kiszárad, hogy felszakadnak a sebek. A fiatal lány nagyon sokat foglalkozik a bőrápolással, és kizárólag természetes alapanyagú termékeket használ. Eközben pedig minden pikkelysömörös beteget arra biztat, hogy fogadják el magukat úgy, ahogy vannak.

(Metro)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top