Életmód

Kidobták a fogyatékos kislányt a moziból

Panaszkodott rá az előtte ülő néző, hogy túl hangosan veszi a levegőt. A mozimenedzser döntött az ügyben.

Kiküldtek a moziteremből egy súlyosan fogyatékos kislányt a Jurassic World: Bukott birodalom című film vetítése közben az USA-ban, a Nyugat-Virginiai Cabalban. A 12 éves Charlie Davis túl hangosan vette a levegőt, az egyik előtte ülő néző pedig panaszkodni kezdett a zajra. 

A mozi menedzsere bement a terembe és meghallgatta a kislány légzését, majd úgy döntött, hogy a vak, kvadriplégiában szenvedő (azaz mind a négy végtagjára lebénult), beszélni képtelen gyereknek távoznia kell a filmvetítésről.


Mint Davis nevelőanyja, Shannon – aki 4 évvel ezelőtt fogadta örökbe a súlyosan fogyatékos gyereket – elmondta, a kislány imád moziba járni, mert kaphat fülhallgatót. „Nem tud járni, se beszélni, így hangoskodni sem, csupán kapkodva vette a levegőt, mert izgatott volt a mozi miatt. A menedzser azt mondta, hogy túl hangosan lélegzik, és nagyon zavarja a nézőket. Ki kellett jönnünk a filmvetítésről. Majd megszakadt a szívem” – panaszkodott az anya, aki kimondottan a moziterem mozgáskorlátozottak számára fenntartott részén ült a gyerekkel. Elmondása szerint már 30 perc lement a filmből, amikor beszólt nekik a férfi a hangos légzés miatt. „Tele volt a terem üres székekkel, nyugodtan elülhetett volna máshova” – értetlenkedett Shannon, aki képtelen elfogadni, hogy ennyire megalázták és megbántották a gyereket.

A mozimenedzser állítása szerint nem csak egy néző panaszkodott a kislány hangos légzésére. Kompenzációként felajánlott egy privát vetítést az egész családnak, de az anyuka visszautasította.

(via)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top