Életmód

Nem szabad felkapcsolni a villanyt az egri iskolában, úgy átáztak a falai

Szülők szerint életveszélyes állapotban van az egri Hunyadi Mátyás Általános Iskola, ahol az átvizesedett falak miatt nem szabad felkapcsolni a világítást, nehogy baleset történjen.

Hadiállapot uralkodik az egri Hunyadi Mátyás Általános Iskolában – kezdi beszámolóját a Népszava, a hevesi megyeszékhelyen lévő oktatási intézmény valóban katasztrofális helyzetét tárva olvasói elé. A lapnak egy szülő írt levelet, fényképeket is csatolt hozzá az átázott falú, leváló vakolatú épületről.

A szülőknek az egyik tanár azt mondta, hogy biztonsági okokból egész nap nem kapcsolják fel a villanyokat, nehogy az átvizesedett falak miatt gond legyen.

Az iskolaigazgató eleinte készséges volt az őt kereső újságíróval, ám később arra jutott, hogy az egri iskola állapota nem közügy, és fotókat sem lehetett volna készíteni az ő engedélye nélkül. Az Egri Tankerületi Központ szerint nincsenek életveszélyes állapotok a Hunyadiban, már zajlik a beruházás, ami 31 millió forintért biztosít végső megoldást az iskolának. A kivitelezési munkák idén ősszel be is fejeződnek, ígérik.

tanító iskola gyerek

Villanyfény nélkül tanulnak a gyerekek az egri iskolában- Forrás: Profimedia

A beázás régi probléma az egri iskolában, ez az egyik szülő soraiból is kiderül:

Sajnos már az előző tanévben úgy tanultak a gyerekek, hogy ha esett, nem lehetett villanyt kapcsolni a teremben! Teljesen eláztak a falak, beázott nemcsak az aula, de még a szekrények is a folyosón, bennük a gyerekek ruhái, cipői. Az aulában állt a víz, amikor már nem tudták vödrökkel felfogni, elkerítették szalaggal azt a részt: így maradt egy fél aula kb. 800 gyerekre. Persze nem merek szólni, mint más szülő sem, de jelzem, a tanárok is csak csendben zúgolódnak, és persze nagyokat nyelve elnézést kérnek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top