Életmód

Fordulat a Honvédkórházban: néhány orvos mégis hajlandó túlórázni

Korábban 45 orvos bejelentette, nem vállal több önkéntes túlmunkát, ami a műtétek csúszásával fenyegetett. Néhányan most megváltoztatták a döntésüket.

Visszalépett 10-15 orvos abból a 45-ből, akik korábban felmondták az önkéntes túlmunkaszerződésüket a Honvédkórházban – értesült a Népszava.

Korábban a traumatológusok és az aneszteziológusok 40 százaléka bejelentette, hogy többet nem vállalnak önkéntes túlmunkát, mert júliusban megvonták tőlük az ezért adható juttatást, így több tízezer forinttal kevesebbet kaptak.

A 45 szakorvos döntése azzal fenyegetett, hogy a munkaerőhiány miatt műtétek csúszhatnak. A korábbi heti 60 óra helyett – az önkéntes túlmunka 12 órás maximális idejével csökkentve – csak 48 órára lettek beoszthatók.

A most visszakozó 10-15 orvos ismét vállalja a pluszmunkát. Ez elég lehet arra, hogy a Honvédkórház vezetése ne kerüljön hasonló lépéshelyzetbe, mint a sürgősségi osztály esetében. Az ott dolgozóknak ugyanis jelentős béremelést és eszközfejlesztést ígértek.

A Magyar Honvédség Egészségügyi Központ és az Állami Egészségügyi Központ épületegyüttese a főváros XIII. kerületében, a Pap Károly utcában. (Fotó: MTVA/Róka László)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top