Életmód

Adósságuk miatt lettek öngyilkosok a brit fiatalok

Kampány indult Nagy-Britanniában azért, hogy ne adósodhassanak el olyan könnyen a fiatalok, mint ahogy a kampányban szereplő két asszony gyermekeivel történt, akik végül az öngyilkosságot választották.

Átfogó kampányt indított Nagy-Britanniában a Citizens Advice nevű, adósságkezelő civil szervezet. A kampányhoz két anyuka is csatlakozott, akinek fiai azután lettek öngyilkosok, hogy reménytelenül eladósodtak. A szervezet célja, hogy beszüntessék a mobiltelefonon igényelhető, uzsorakamattal dolgozó gyors kölcsönöket.

Forrás: pixabay

Dawn Scott 18 éves fia, Olie hét évvel ezelőtt végzett magával, miután mobiltelefonját használva gyors kölcsönt igényelt. A fiú tartozása hetek alatt 4000 fontra szökött. Olie végül vonat alá vetette magát, de tragikus halála után is még 2500 fonttal emelkedett az adóssága.

Tracey Rogers fia, Jerome két  65 fontos parkolási bírságot nem tudott időben befizetni, adóssága hamarosan 1000 font fölé emelkedett. A 20 éves fiú motoros futárként dolgozott, viszont tartozása miatt a motort lefoglalták, így esélye sem volt, hogy visszafizesse a tartozását. Szülei megpróbáltak segíteni neki, de Jerome elcsúszott a fizetéssel, végül 2016-ban felakasztva találtak rá egy erdei házban.

A két asszony most csatlakozott a brit adósságkezelő szervezet, a Citizens Advice kampányához, amelyben az eladósodás veszélyeire hívják fel a figyelmet. El szeretnék érni, hogy a brit pénzügyi felügyelet tiltsa be az uzsorakamattal számított gyors kölcsönöket.

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes lelkielsősegély-számot!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top