Életmód

Nyilvánosan szégyenítette meg másokat alázó gyerekét a texasi anya

A nőnek elege lett, hogy a fia rosszul bánik az osztálytársaival, ezért az egész iskola előtt szégyenítette meg, hogy megértse a helyzetet. A világ érthető módon vegyes érzelmekkel reagált a kemény módszerre.

A texasi anyukát Starnak hívják, nemrég pedig a KTRK tévécsatornának mesélte el, hogy fia tanáraitól tudta meg, hogy a gyerek az osztálytársait rendszeresen hülyének és idiótának nevezi. Az anya ezért arra kényszerítette a fiát, hogy másnap egy „I’m a Bully” feliratú pólóban menjen iskolába. A bully, illetve a bullying kifejezést olyanokra használják, akik belekötnek a náluk gyengébbekbe, zaklatják őket, és pokollá teszik az életüket.

Star a Facebookon közzétett egy fotót a pólót viselő fiúról, így a sztorit felkapta a közösségi média, ahol óriási kommentáradat zúdult az anyukára, mivel sokakat felháborított, hogy így bánik a gyerekével. Ő azonban közölte, hogy régi vágású szülőnek tartja magát, és hisz a szigorú erkölcsökben.

„Azért posztoltam a fiam fotóját, hogy eljusson azoknak a gyerekeknek a szüleihez is, akiket a fiam zaklatott, hogy így azoktól a gyerekektől is személyesen tudjon bocsánatot kérni” – magyarázta Star a tévéinterjúban. „Azt akartam, hogy tanuljon az esetből, ő pedig azt mondta: megtanulta a leckét, mert nem érezte jól magát ebben a helyzetben, és nem akarja, hogy bárki más így érezze magát őmiatta. Én pedig pontosan ezt akartam elérni.”

Nem feltétlenül ért egyet a módszerrel dr. Richard Pesikoff, a Baylor College of Medicine gyerekpszichiátere, bár megérti az anya döntését.

„Nem jó ötlet nyilvánosan megalázni az ember saját gyerekét, és ezzel megerősíteni a hozzá fűződő negatív identitástudatot” – mondta a szakember. „Jobb lenne, ha keresnének valakit, aki segíteni tud nekik, és úgy vélem, az iskolában megvannak az ehhez szükséges szakértők.”

Ennek ellenére a fiú iskolájában több tanár is egyetértett az anyuka módszerével.

„Lehet, hogy most picit rosszabbul érzi magát, de túl fogja élni” – tette hozzá Star. „Viszont máris jobban bánik a húgaival és az unokatesóival is. Tanult a dologból, és ez az egyetlen, ami számít.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top