Életmód

44 év után bontja le a karácsonyfát egy család

Négy évtized után véget ér egy szomorú karácsonyi hagyomány az amerikai Olson családban, miután meghalt az azt megteremtő veterán édesapa.

Negyvennégy éve áll már a karácsonyfa az amerikai Olson család nappalijában, amit még 1974-ben állított fel Niel, a második világháborúban is harcoló veterán, miután hat fia is bevonult katonának, és elköltözött otthonról. Megfogadta, hogy addig nem bontja le a karácsonyfát, míg gyermekei haza nem térnek, és újra együtt nem lesz a család.

Father vows to keep Christmas tree up until all 6 of his veteran sons return home - 44 years later, the tradition ends

After 44 years, a long-held tradition in the Olson family will be coming to an end. In 1974, dad Neil Olson put up a Christmas tree after his sons went to war, and he vowed he wouldn't take it down until all six brothers were home in Wausau, Wis.

Legkisebb fia, Rich Olson  elmesélte, hogy idén, 44 év elteltével le fogják bontani a karácsonyfát, mert édesapja kívánsága sajnos már sosem válhat valóra. Rich úgy emlékszik, legidősebb testévére 1966-ban lépett be a hadseregbe, majd három másik testvére is követte a példáját. Sajnos a család soha többet nem volt már együtt.

Az utolsó esély erre 1985-ben lett volna, amikor Rich édesanyja 17 évnyi rák elleni küzdelem után meghalt, viszont testévére, Jimmy nem tudott hazajönni, hogy édesanyjával és a családjával lehessen az utolsó napjaiban.

A fa lebontásáról végül azután döntöttek, hogy apjuk Niel, november 7-én egy autóbalesetben elhunyt. Most a fiai mégis megpróbálnak időt szakítani egymásra, hogy végre találkozzanak, és igyanak egy pohárral édesapjuk emlékére.

„Most utoljára gyújtjuk fel a fényeket a karácsonyfán, majd ünnepélyesen leszedjük a díszeket, és iszunk apánk emlékére” – mondta Rich.

Yahoo

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top